WORD GASTGEZIN

VAKANTIEWEKEN

Er komen om het jaar gemiddeld 20 Armeens kinderen naar Eemnes en omgeving. Helaas kunnen er vanwege het coronavirus in 2021 geen kinderen naar Nederland komen. Mede om deze reden ondersteunen wij dit jaar gezinnen in Stepanavan (Armenië) middels het uitdelen van voedselpakketten. Meer over deze actie vind u op de pagina ‘inzamelingsacties‘.

vakantieweken Pax kinderhulp Eemnes
Video afspelen

ONVERGETELIJKE ERVARING

Voor de gastgezinnen is het een onvergetelijke ervaring. Zijn er kinderen in uw gezin, dan zal het ook voor hen goed zijn om te weten hoe andere kinderen moeten leven. U kunt als vakantiegastouder uw voorkeur aangeven of u een jongen of meisje wilt, de leeftijd – hier wordt, indien mogelijk, rekening mee gehouden.

De ’taak’ van de gastouders is het aanbieden van een warm thuis. De Armeense gasten staan weliswaar in het middelpunt, maar moeten zich wel aanpassen aan de regels van het gastgezin. Het is de aandacht die er voor hen is. De achtergrond is soms echt heel triest. Het geven van aandacht en een warm plekje doet een heleboel.

ONDERSTEUNING EN ACTIVITEITEN

U staat u er niet alleen voor. Wij zorgen dat u goed voorbereid bent vaak is er nog een informatieve avond voorafgaand aan de vakantie van uw vakantiekind. Medewerkers geven u de nodige ondersteuning tijdens de vakantie van de kinderen. Vanuit de werkgroep wordt er een programma georganiseerd. Soms is dit een dagdeel, een andere keer een hele dag. Er zijn zo’n drie activiteiten per week. Soms alleen voor de Armeense kinderen, maar er zijn ook activiteiten waarbij de Nederlandse kinderen van de gastgezinnen van harte welkom zijn. Tijdens deze drie weken wordt er een opvang geregeld voor de kinderen uit gezinnen waar de gastouders werken. Het is dus geen probleem wanneer ouders één of twee dagen moeten werken.

Besluit u vakantiegastouder te worden dan verzoeken wij u o.a. om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Dit geldt voor alle personen van 18 jaar en ouder die in uw gezin wonen.

NEEM CONTACT OP

Wilt u zich aanmelden als gastgezin? Of wilt u meer informatie over Pax Kinderhulp Eemnes of over het zijn van een gastgezin?  Wij vertellen u graag meer.

CONTACTGEGEVENS

Telefoon - Astrid Beckers

06 23498216