OLIEBOLLENACTIE

PAX OLIEBOLLENACTIE GAAT DOOR

Dit jaar zullen, al weer voor de 25e keer, de bekende oliebollen en appelflappen van Pax kinderhulp Eemnes op de zolder naast de kerk gebakken worden. Het is echter door de Corona pandemie een hele uitdaging geworden om alle processen op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren. Waar het op de knusse bakzolder altijd een komen en gaan was, van de vele vrijwilligers, zijn alle werkzaamheden opgesplitst in kleine groepjes op meerdere locaties onder gebracht. Allemaal met het doel het virus niet verder te verspreiden.

30.000 OLIEBOLLEN & APPELFLAPPEN

Logistiek is het een hele uitdaging geworden zegt Johan Meppelink, leider van de oliebollenactie. Het was altijd al een hele klus de kleine 30.000 oliebollen en appelflappen in die korte tijd te bakken, maar we zijn er van overtuigd dat het ons ook dit jaar weer gaat lukken. Uiteraard staat de veiligheid van onze vrijwilligers bovenaan, aldus Meppelink.

COOKIE DRIVE-IN

Ook de klanten kunnen veilig oliebollen (10 voor € 7, -) en flappen (10 voor € 7,50 ) kopen. De kraam bij de Minnehof is Corona-proof ingericht en de klanten blijven daar op veilige aangegeven afstand in de buitenlucht. Wie zich toch liever niet in het dorp wil begeven, kan veilig vanuit zijn eigen auto terecht bij de Cookie drive-in aan de Wakkerendijk 31. Speciaal voor de Pax oliebollen en appelflappen is deze wederom geopend om op een veilige en leuke manier de oudejaar versnaperingen aan de man te brengen. Voor de liefhebber zijn er daar ook nog macarons te koop. Helaas is er dit jaar geen verkoop bij de Welkoop en de Waker. Deze zijn door de corona maatregelen gesloten. Maar ongetwijfeld weten de vele liefhebbers de heerlijke Pax oliebollen en flappen weer te bemachtigen.

oliebollenactie 2020

CONTACT

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van de acties van Pax kinderhulp Eemnes? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang ongeveer één keer per maand de nieuwsbrief per mail.