KONINGSDAG ACTIE

TOCH NOG EEN KLEIN FEESTJE OP KONINGSDAG

– UITVERKOCHT! – Alle bestellingen zijn inmiddels bezorgd. Voor vragen kun je bellen naar Ton Rigter 0621831221 –

Ook dit jaar heeft de coronapandemie roet in het eten gegooid voor de viering van de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Al voor het tweede jaar zitten de Oranjeverenigingen werkloos thuis en zijn er op Koningsdag nauwelijks festiviteiten. Ook de diverse goede doelen die op die dag met hun gebruikelijk acties geld of aandacht voor hun doel willen verzamelen, lopen die kans ook weer mis. Niet voor de mensen van de Stichting Friersdale-Eemnes die al jaren met  een smulkraam in de Kerkstraat en op de Wakkerendijk staan. Dit jaar gaan Pax Kinderhulp Eemnes en Stichting Friersdale –  Eemnes de baksels thuis bezorgen.

ZONNEPANELEN

Stichting Friersdale, genoemd naar de in Zuid Afrika gelegen missiepost zet zich al jaren in om het werk van Pater Wijnand van Wegen te ondersteunen. De Eemnesser pater die in 1968 zijn werk in Friersdale opstartte, heeft met de steun van vele sympathisanten al heel veel bereikt. Op het ogenblik worden de verkregen donaties aangewend om zonnepanelen te plaatsen bij de school en het Kinderhuis. In 2019 zijn er al 39 panelen geplaatst, maar door de gemiste inkomsten van twee afgelaste Polderlopen en de twee Koningsdagen loopt het project best wel vertraging op.

ARMEENSE KINDEREN

Ook de gebruikelijk acties van Pax Kinderhulp Eemnes lopen anders. De geplande vakantie van zo’n 25 kansarme Armeense kinderen is voor dit jaar geannuleerd. Doordat er niet tijdig gestart kon worden met de voorbereidingen in Armenië zelf, gaat het dit jaar niet meer lukken deze groep kinderen naar Nederland te halen. Wel heeft de werkgroep afgelopen winter veel steun ter plekke gefaciliteerd. Elke maand werden er bij zo’n 40 meest behoeftige gezinnen voedselpakketten bezorgd. Nog steeds wordt er elke maand € 1000, – overgeboekt en worden er plekke door een tussenpersoon hulpgoederen gekocht en uitgedeeld. Uiteraard kunnen zij dus elke euro gebruiken en worden de inkomsten van Koningsdag gemist.

SMULKRAAM THUISBEZORGD

Reden genoeg om deze twee goede doelen te ondersteunen en royaal de lekkernijen van de smulkraam te bestellen en thuis te laten bezorgen. We bezorgen in Eemnes, Laren, Baarn, Blaricum, Huizen en Hilversum. Naast de gebruikelijke oranje tompouces kunt u heerlijke oliebollen en appelbeignets bestellen, gebakken door de mensen van Pax Kinderhulp Eemnes. De oliebollen kunnen besteld worden per 4 stuks en kosten € 4. Ook de tompouces worden verkocht per 4 stuks voor de prijs van € 4. De grote appelbeignets zijn te bestellen per 2 stuks voor de prijs van € 4. Uw bestelling kunt u in onze webshop plaatsen. Klik hier om naar de smulkraam te gaan.

Geef uw bestelling graag uiterlijk zondag 25 april door, zodat de organisatoren tijdig weten wat er bezorgd moet worden. Let wel; OP=OP! De werkgroepen doen hun uiterste best de bestellingen op Koningsdag vóór 10 uur bij u thuis te bezorgen zodat u met de heerlijke baksels van de smulkraam toch nog een beetje een Koningsdagfeestje kunt beginnen.

Pax Kinderhulp Eemnes logo transparant
Stichting Friersdale-Eemnes

CONTACT

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van de acties van Pax kinderhulp Eemnes? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang ongeveer één keer per maand de nieuwsbrief per mail.